Sasparosies un sāks uzreiz ziedēt: kā sagatavot apelsīnu ūdeni orhidejām

Ja orhidejas laistīsiet ar apelsīnu ūdeni, tās ātri sasparosies un sāks ziedēt pat ziemā.

Ziemas periodā uz mūsu galda arvien biežāk parādās citrusaugļi – apelsīni, mandarīni. Pēc tiem paliek daudz miziņu. Nesteidzieties tās izmest. Tās lieliski derēs apelsīnu ūdenim orhidejām.

Eksperti iesaka orhideju barošanai izmantot apelsīnu ūdeni, jo tas satur daudz P un C vitamīnus. To diezgan bieži izmanto kā mēslojumu istabas augiem.

Kā pagatavot apelsīnu ūdeni orhidejām

Mājsaimniecības mēslošanas līdzeklim jums būs nepieciešama tikai viena apelsīna miziņa. Sagrieziet to nelielos gabaliņos vai izmantojiet blenderi, lai to ātri sasmalcinātu.

Tad apelsīna mizas gabaliņus pārlejiet ar istabas temperatūras ūdeni. Pietiek ar 1 litru. Atstājiet to ievilkties apmēram 24 stundas. Pēc tam to pārtecina caur sietu vai marli.

Lasi vēl: Vai uz viena loga var novietot puķes un stādus

Bļodā ar iegūto apelsīnu ūdeni ieliek podiņu ar orhideju tā, lai zieda saknes atrastos uzlējumā.

Ja podā ir priežu miza, tad orhideju ūdenī atstāj uz 10 minūtēm. Šajā laikā saknes paspēs saņemt visas attīstībai nepieciešamās vielas. Pēc šādas barošanas orhidejas sāks zaļot, augt un ziedēt diezgan ātri.

Un, ja ņemsiet nevis mizas, bet apelsīnu sulu (dabīgu), šādu mēslojumu varēsiet pagatavot daudz ātrāk. Atšķaidiet 1 tējkaroti apelsīnu sulas 1 litrā istabas temperatūras ūdens.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment